Het Duynhuis

U vindt het Stichting het Inloophuis Dieren in een verzamelgebouw met de naam het Duynhuis aan de Van der Duyn van Maasdamstraat 63 in Dieren. In een opgeknapte schoolpand zijn we goede buren van Siza met de Speelstoet, Stichting De Boei, stichting Strak met o.a. haar Kledingbank en project Doorslag (fietsenwerkplaats) van de gemeente Rheden. Onder een dak werken we samen en vindt interactie vanzelf plaats. De lijntjes zijn kort en deelnemers/bezoekers van de verschillende organisaties buurten bij elkaar.

Image

De Speelstoet

Elke woensdagochtend van 10.00-12.00 uur bent u van harte welkom om speelgoed ‘in’ te leveren. Speelstoet verzorgt maandelijks uitgiftes vanuit ‘het Duynhuis’. Kinderen zijn van harte welkom om gratis speelgoed uit te zoeken op vertoon van een Gelrepas of een doorverwijzing van een officiële instantie. Bij Speelstoet kunnen kinderen uit gezinnen die het financieel wat moeilijker hebben, 3 keer per jaar gratis speelgoed uitzoeken. Siza, zorgorganisatie voor mensen met een beperking, is sinds de oprichting bij Speelstoet betrokken. Cliënten van Siza beheren het inname punt wat op elke woensdagochtend open zal zijn

De Boei Dieren

Het motto van Stichting De Boei Dieren is: Kansarme jongeren een kans geven. De Boei Dieren vangt jongeren op van 18 jaar en ouder die acuut onderdak nodig hebben. Ze beschikken over één plek voor kortdurende opvang en drie plekken voor langduriger verblijf. Jongeren krijgen begeleiding bij het verkrijgen van vast werk en een vast inkomen, huisvesting, medische zorg en het omgaan met geld en eventueel schuldsanering. Daarnaast wordt er een sociaal/ maatschappelijk vangnet rondom de jongere gecreëerd.

Image
Image

Strak

Stichting Strak is een hulp organisatie voor mensen die moeten leven van een minimum inkomen in de gemeente Rheden en de gemeente Rozendaal. Stichting Strak biedt deze mensen praktische ondersteuning, biedt (nood)hulp of verwijst door naar andere organisaties.

Doorslag I Gemeente Rheden

In 2018 is de gemeente Rheden gestart met een aantal projecten om inwoners met een uitkering te motiveren en te activeren. Het gaat vooral om het werkfit maken van mensen, zodat ze weer een dagritme te pakken hebben, meer zelfredzaam zijn en meer zelfvertrouwen hebben. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ze weer meedoen met de samenleving. Dit kan zijn door fulltime of parttime werk of door vrijwilligerswerk.

Image
LOOP EENS BINNEN

Elke maandag t/m zaterdag
van 10.00 - 12.00 uur

Elke zondag
van 13.30 - 15.30 uur

Van der Duyn van Maasdamstraat 63
6951 DS Dieren

Telefoon: 0313-416472
(Alleen tijdens openingsuren)

FISCALE GEGEVENS

Fiscaal nummer:
814248196

Kamer van Koophandel: 
41050999 

Bankrekening nummers:
NL25INGB0001689698
NL39RABO0313617813