Vrijetijdsbesteding

In het Duynhuis is een hele vleugel van het gebouw ingericht voor Vrijetijdsbesteding. In het Atelier is er onder andere een schilderactiviteit,  u kunt er terecht bij de kleding repair of de naaiclub. In de Achterkamer kunt u deelnemen aan verschillende creatieve activiteiten tijdens de buurtkoffie of de soos. Ook kunt u daar terecht voor het beweeguurtje en is er wekelijks Koersbal aangeboden door Koersbalvereniging de “Bijdraaier”. Daarnaast starten er vanuit het pand wandel – en fietsclubs, opgezet vanuit Sportbedrijf Rheden.
Voor een aantal activiteiten is aanmelden nodig vanwege een maximaal aantal deelnemers of wordt er een kostendekkende bijdrage gevraagd.

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is er een lunch waar iedereen kan aansluiten. Voor deze lunch geldt een bijdrage van € 0,50.

Ook is er een klein winkeltje waar gemaakte werkstukken worden verkocht. Van de opbrengst worden weer nieuwe materialen aangeschaft.

Verder is er voor de meer actievelingen een klusploeg en tuinploeg. In het gebouw zijn altijd wel wat klusjes te doen en ook de tuin vraagt om onderhoud.
Centraal in het hele verhaal staan ontmoeting en contact. De Vrijetijdsbesteding is er voor iedereen die behoefte heeft om wat meer de deur uit te zijn en andere mensen te ontmoeten, of dat nu als deelnemer is of als vrijwilliger.

De Vrijetijdsbesteding is van maandag tot en met vrijdag open van 09.30 tot 16.30 uur. De activiteiten zijn tussen 10.00 en 16.00 uur. Alleen een ochtend of middag aansluiten kan ook. Mensen zonder vervoer kunnen vooraf contact opnemen met de Vrijetijdsbesteding. De organisatie kijkt dan of u opgehaald en thuisgebracht kan worden door de eigen Haal en Breng Service. U betaalt hiervoor een bijdrage van € 1,-. Voor deze service kan men nog vrijwilligers gebruiken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joukje Faber. Zij is bereikbaar via 06-38 41 50 45 of joukje.faber@inloophuisdieren.nl. Voor het meest actuele programma klikt u hier.